Wat mag er mee in de oven bij een crematie?

Wat mag er mee in de oven bij een crematie?


1. De kist: De meeste crematoria gebruiken een eenvoudige, biologisch afbreekbare kist, vaak van hout of karton.
2. Persoonlijke voorwerpen: Sommige crematoria staan toe dat je kleine, persoonlijke voorwerpen meeneemt, zoals:
– Foto’s
– Brieven
– Kleine, niet-metalen souvenirs

Wat is verboden:


1. Metalen voorwerpen: Dit omvat sieraden, horloges en andere metalen items, omdat deze niet verbranden en schade aan de oven kunnen veroorzaken.
2. Kunststoffen: Voorwerpen van kunststof of andere synthetische materialen zijn meestal niet toegestaan, omdat ze schadelijke dampen kunnen afgeven.
3. Voedsel: Het is niet toegestaan om voedsel of andere niet-goedgekeurde items mee te nemen.

Het is altijd een goed idee om vooraf contact op te nemen met het crematorium voor specifieke richtlijnen en om te bespreken wat wel en niet is toegestaan.

Mogen de nabestaanden mee naar de oven?

Ja, in veel crematoria is het mogelijk voor nabestaanden om aanwezig te zijn tijdens het moment dat de kist in de oven wordt geplaatst. Dit kan een troostende ervaring zijn en biedt de gelegenheid om afscheid te nemen op een persoonlijke manier. Het beleid kan echter per crematorium verschillen, dus het is altijd goed om dit van tevoren te bespreken met het crematorium waar de crematie plaatsvindt. Ze kunnen je informeren over de mogelijkheden en eventuele richtlijnen.

Meestal na een week of 6 kunt u het as ophalen van uw dierbare.

Een urn kan daarna een prachtige en betekenisvolle manier zijn om de herinnering aan een geliefde te eren. Het biedt een plek om de as te bewaren en kan ook een symbolische waarde hebben. Sommige mensen strooien het as uit maar de mogelijkheid is natuurlijk ook om deels uit te strooien en deels in een Urn.

Veel mensen kiezen een urn die past bij de persoonlijkheid of de interesses van de overledene, of die mooi staat in hun huis of op een speciale plek. Het kan ook een troost bieden om een tastbare herinnering dichtbij te hebben. Als je meer wilt weten over urnen of hoe je een mooie herinnering kunt creëren, laat het me gerust weten of ik u ergens mee kan helpen of kijkt u eens op mijn website

Lieve groet , Jolanda